Artikkel: Hundretusener å tjene på proff boligstyling - Creative Living

Boligsalg: Hundretusener å tjene på profesjonell boligstyling

I et uforutsigbart boligmarked er det ikke en selvfølge at selger oppnår ønsket pris. En undersøkelse blant eiendomsmeglere viser at en profesjonell boligstylist kan utgjøre en stor forskjell for salgssummen.

Det er vanlig å bo seg blind i egen bolig over tid. En profesjonell boligstylist ser boligen med nye øyne og utfører riktige tiltak for å optimalisere boligen for salgHøsten 2022 gjennomførte Creative Living, Norges største boligstylingbyrå, en meglerundersøkelse som konkluderte med at hele 94% av de spurte meglerne anbefaler boligstyling til flesteparten av sine kunder.

– Boligsalg handler om følelser

Daglig leder i Privatmegleren Panorama, Soliman Sarwar, er en av landets mestselgende eiendomsmeglere. Han forteller at det er stor variasjon i behovet for styling, men understreker viktigheten å skape den riktige følelsen for interessentene. Derfor anbefaler han nesten alltid boligstyling til sine kunder.

 – Noen boliger har behov for full styling, mens andre kun trenger en siste touch for å få det helt perfekt. Boligsalg handler om følelser, og desto bedre vi greier å skape den rette følelsen, desto større er sannsynligheten for et godt salg.

Hundretusener å tjene på riktig styling
En vanlig oppfatning er at boligstyling er dyrt. Dermed velger mange å bruke tid og energi på å fikse opp selv. Meglerundersøkelsen til Creative Living viser derimot at profesjonell boligstyling som regel er en lønnsom investering. Hele 94 prosent av meglerne svarte at de anbefaler boligstyling til kundene sine, og de aller fleste mener at styling er noe som tydelig merkes på salgsprisen. Samtidig som 80 prosent av de spurte meglerne svarte at de fikk en høyere pris på boligen dersom den ble stylet i forkant, svarte 70 prosent at styling kunne gi en opptil 10 prosent høyere salgssum. 

For en gjennomsnittsbolig kan det med andre ord være flere hundre tusen kroner å tjene på en investering som koster noen tusenlapper.

Vil gi kunden høyest mulig gevinst 

– Det finnes helt åpenbare grunner til hvorfor du skal benytte deg av boligstyling før et salg, sier Carina Myhrvold, Daglig leder i stylingbyrået Creative Living.

– Samtidig som vi opplever at mange av objektene vi styler når prisrekorder, er det mange kjøpere som vil skaffe seg visningsmøblene via oss. Vi følger trendene nøye, samtidig som vi velger møblene som komplimenterer boligen best mulig.

(Carina og Iselin fra Creative Living holder undervisning om boligstyling på Høyskolen Christiania.)

Myhrvold forteller at målet alltid er at kunden skal oppnå høyest mulig pris på boligsalget. Med en profesjonell presentasjon av boligen blir bildene i prospektet finere, og dermed kommer flere på visning.

Myhrvold har tre klare råd til de som planlegger å selge bolig.

  1. Velg riktig megler og stylist: Den viktigste investeringen du gjør i forbindelse med salget, er valget av megler og stylist.
  2. Lytt til stylisten din og gjør det han/hun anbefaler: Boligstylister sitter med masse erfaring og kompetanse som vil kunne sørge for flyt i prosjektet og en god økonomisk gevinst.
  3. Glem din egen smak: Det kan være følelsesladet å forberede hjemmet sitt for salg. Det er tross alt du selv som har stått for innredningen. Men husk at smaken er forskjellig, og at det ikke er de små detaljene på interiøret som sørger for et kanonsalg – det er helheten!
Skroll til toppen