Slik ser høstens fargetrend ut! - Creative Living

Slik ser høstens fargetrend ut!

Foto: Jotun Lady Local green

De siste 20 år har vært preget av «enkle», men stilige fargepaletter. Mørke toner i samspill med lyse elementer og motsatt, spørsmålet mange stiller seg i dag er; hva kommer nå?

Mange av oss husker sikkert det lekre 80- og 90-tallet med sine sterke, klare og fyldige farger, gjerne i form av border som delte veggene i to, etterfulgt av 2000-tallet med mer sterile fargepaletter der det meste skulle utføres i hvitt kombinert med stål. Etter en lang periode med alt det lyse og lette, ble det selvsagt stor jubel da gråtonene kom, endelig litt nøytral farge tenkte vi!

Trender har en tendens til å repetere seg og gjennoppstå med en ny glanstid etter noen år. I følge trendekspertene så kan det se ut til at det er akkurat det som skjer nå. Er dere klare for et mangfold av farger og spennende paletter?

Varme toner preger trendbildet

De varme tonene er nemlig tilbake, og vi snakker både om de dype og tunge tonene i samspill med lettere nyanser. Vi ser alt fra varme og «støvete» rosatoner til dype rødfarger og brente oransje. Grønt fortsetter for fullt inn i interiøret, men i nye og spennende toner der gjerne en anelse blått er integrert. Blått har vi allerede fått tid til å bli kjent med de siste årene og for de som fortsatt vil leke seg med de kjølige tonene, finnes det absolutt rom for det. Selv om de varme fargene er i fullt inntog så betyr ikke det at de kalde fargene ikke kan fungere som gode kontraster som enkelt kan sette en prikken over ièn i fargepaletten din.

Foto: Jotun-Lady Daydream

Egentlig kan du leke deg med flere av fargetonene fra årets trender og mikse og matche som du selv ønsker. Men frykt ikke; 90-tallet er ikke helt tilbake. Til tross for at rene gråtoner ikke er det hotteste i det kommende året, så betyr ikke det at grått er helt tatt vekk fra trendbildet. Er du ikke klar for knalle farger, så beveg deg gjerne mer mot jordfargene. De er dempet og en fin start på innføringen av farger i hjemmet. Forskjellige bruntoner og beigenyanser er heller ikke utelukket for de som ønsker et tryggere fargevalg.

Tips til bruk av farger

  • Det finnes mange måter å bruke farger på, du behøver eksempelvis ikke å male fire vegger i en dyp rødfarge. Mal en fondvegg eller to og innfør farger gjennom puter, pledd, lykter, kunst og annen dekor.
  • Ønsker du en roligere helhet og velger en dempet grønnfarge på veggene, kan du gjerne integrere grønne planter eller annen grønn dekor for å fremheve selve grønntonen. Flere nyanser av samme farge i samme rom kan gi et spennende resultat dersom det gjøres på riktig måte.
  • Velg duse farger på veggene og innfør sterkere farger i form av tekstiler, tepper, pledd og puter, benytt gjerne samme farge i tre til fem elementer i et rom. På denne måten blir fargebruken kontrollert og den røde tråden og harmonien inntreffer.
  • Grønn er en ypperlig farge å starte med dersom du er litt usikker på bruken av farger. Grønn er en nøytral farge fra våre omgivelser som ligger naturlig for oss og derfor ikke oppleves så overveldende.
  • Vårt siste og beste tips er å leke seg litt med farger. Gi slipp på fordommene og prøv deg frem med ulike toner. Kjør på med gylne og varme toner og match dem opp mot kaldere kontraster. Vi mennesker bruker ofte tid på å like og å bli kjent med nye farger – så start nå med det samme, fargeuniverset er utrolig spennende!
Foto: Jotun Lady Serene blue

Det blir virkelig en spennende høst med alle de fine trendfargene som kommer. Dype jordtoner slår til for fullt og så spennende det skal bli å jobbe med dem. Vi som bor i Norge, bruker mange timer innendørs i løpet av et år. Det er mye mørkt ute så litt farger innendørs kan vi dra god nytte av i tiden som kommer. Lykke til!

Facebook
Pinterest
Twitter
LinkedIn
E-post

Se flere blogginnlegg fra Creative Living

2 hendelser på “Slik ser høstens fargetrend ut!”

  1. Julia Bottolfsen

    Hei. Jeg er yrkesfaglærer student innen Design og Håndverk. Vi har yrkespraksis hvor vi skal forske på likheter og ulikheter i bredden av faget og kunne tenkt meg litt praksis innen interiør og utstilling. Hadde det vært mulig å få noe praksis hos dere?

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Skroll til toppen