Slik styler du langbordet i sommer! - Creative Living

Slik styler du langbordet i sommer!

Endelig har vi kommet til den tiden på året der mange av oss tar en velfortjent pust i bakken, det er sommerferie! Hverdagen settes i feriemodus og vi henter oss inn etter en travel vår. Noen reiser utenlands, andre på hytta og enkelte nyter ferien hjemme. Vi har alle mer tid til å fokusere på sosiale tilstelninger og virkelig nyte omgivelsene rundt oss. Det store spørsmålet for mange er derfor: hvordan dekke langbordet i sommer?

Sommer vil for mange bety det å tilbringe mye tid utendørs, hvert år krysser vi fingrene for fint vær og håper i alle fall på opphold. For hva er vel bedre enn å kjenne bare føtter mot sand, svaberg eller mykt gress? Uansett hvor du befinner deg eller hva du gjør i sommer, så håper vi at det blir mange fine stunder og sosiale sammenkomster. Grilling, deilig sjømat og sene kvelder utendørs, tiden er inne for å dekke på det perfekte langbord. Men har du husket å skaffe deg det du trenger for å style sommerbordet i år?

Foto: Sarah Dubler

Det sosiale langbordet

Når bordet ute i hagen eller på terrassen skal dekoreres, så handler det om å trekke stuen innenfra, utendørs. Gjentagelse av både stil og farger fra boligen ellers, gjør at bordet får tilhørighet og sklir lekent inn i sine omgivelser. Komfort står høyt på ønskelisten for mange og det blir ofte lange kvelder rundt bordet ute. Vi ønsker oss vakre bord, komfortable sitteplasser og en hyggelig atmosfære. Skulle vi i tillegg gjort noe ekstra for våre omgivelser, så hvorfor ikke tenke litt miljøvennlig?

Våre tips til borddekking i sommer:

Slipp kreativiteten løs når du skal dekorere langbordet i sommer. Farger er spennende og det meste er lov! Det personlige preget setter du ved å bruke dekor, farger og servise du selv liker, gi av deg selv til dine gjester og spill gjerne på nostalgi.

  • Tenk miljøvennlig, dropp engangsartikler (alt fra engangskopper til engangsduker og tallerkner)! Hvem synes egentlig at det er så godt å drikke eksklusiv vin eller deilig lemonade av plastkopper uansett? Et langbord blir alltid mer estetisk og vakkert uten billig plast
  • Let i skuffer og skap, benytt deg av serviset du vanligvis bruker inne, utendørs. Lag deg en spisestue som inkluderer de elementene du bruker innendørs og ta det med ut i finværet. Finn frem duker, vaser og dekor og gjenskap den herlige lune stemningen med ting du allerede har, her snakker vi om gjenbruk.
  • Har du noen lekre glass du ikke får brukt i hverdagen? plasser noen te-lys i de og pynt langbordet med ulike typer og fasonger, gjerne i ulike farger også. På utebordet er det meste lov og det usymmetriske er bare en del av sjarmen.
  • Kubbelys kan settes i store vaser eller stormlykter, ikke glem at levende lys er lekkert både oppå bordet og på gulvet ved siden av.
  • Tilby dine gjester både puter og pledd! Ønsker du at gjestene dine skal bli en stund, kan det være lurt å tilby dem en behagelig pute i ryggen og et matchende pledd utover sommerkvelden. Dette er også en perfekt måte å få inn noen spreke farger i miljøet på.
  • Dekorer gjerne med mat! Frukt, grønnsaker og andre herlige munnfuller gjør gjestene nysgjerrige, spesielt de yngre. Det tar seg dessuten veldig godt ut på bordet med naturlige produkter, gjerne selvplukk.
  • Siste og helt avgjørende for hele settingen er blomster! Lek deg med ulike farger og lag dine egne oppsatser, om sommeren skal det bugne. Vi finner ikke et vakrere bord enn det som er fylt opp med blomster, gjerne selvplukkede markblomster eller andre vakre blomster fra hagen. Ikke tenk at alt skal bli perfekt, men gjør det hyggelig.

Med dette ønsker vi dere alle en riktig god sommer, nyt den uansett hva planen er, eller hvor enn den skal tilbringes.

Sommerhilsen fra gjengen i Creative Living!

Share on facebook
Facebook
Share on pinterest
Pinterest
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
E-post

Se flere blogginnlegg fra Creative Living

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Rull til toppen