Gode tips til styling av uteplassen! - Creative Living

Gode tips til styling av uteplassen!

Våren er endelig her! Tiden har kommet for lange kvelder utendørs, enten du drømmer om hage, terrasse, veranda eller bare en liten balkong, så er uteplassen et sted du kan nyte både å være ute og hjemme på samme tid.  Hvem drømmer ikke om privat utetid etter en slitsom dag på jobben?

Lange deilige kvelder utendørs krever prioritering og valg når det gjelder møblering og dekor. Hva er en uteplass for deg og hvordan vil du benytte deg av den? Skal du tenke langsiktig eller er det bare en liten ansiktsløftning som trengs for at hjemmets lille perle blir perfekt for sesongen? Grill? Spiseplass? Solstoler eller sittegruppe? I tillegg til å ville ha praktisk gode løsninger så vil du også at det skal se stilig ut. Valgene er mange, men hvor skal du starte? Hvordan skal du gå løs på uteplassen for sesongen 2019?

3 stylingtips til uteplassen

  • Finn gode møbler med stoler/sofa som er komfortabelt å sitte på. Mange utemøbler kan se pene ut, men gi et ubehag å sitte på over tid. Du kommer til å ønske å benytte deg av uteplassen så ofte du kan, prøvesitt derfor alltid møblene i forkant av et kjøp.
  • Skal du benytte uteplassen på de sene sommerkvelder, kan det være lurt å tenke mer belysning enn kun noen lykter. Flere interiørbutikker selger batteridrevne lamper som lyser godt opp når det er mørkt, samtidig som de er stilige og se på. Lamper kan stå på bord, gulv, rekkverk, men også henge på vegg og i tak.
  • Benytt godt med planter både på gulv og bord, men glem ikke verdien av grønne urteplanter. Urteplantene trenger riktignok en del vann, men de ser veldig pene ut og gir utrolig gode dufter. Urtene kan plasseres i vanlige potter eller prisgunstige urtekasser som bla selges på Maxbo og Plantasjen.
Photo by Sonnie Hiles on Unsplash

Vi tar med oss stuen ut

De siste årene har ideen om uteplassen forandret seg, vi vil ta med stuen vår utendørs! De klassiske hvite plastikk stolene med matchende bord har sklidd ut av tidens ånd, vi ønsker mer luksus og komfort. Det er virkelig lekkert når vi får en uteplass som blir en forlengelse av selve hjemmet, helhet i en bolig er viktig, det gir ro og harmoni. Det er faktisk lov å style med noen lekre puter og like vakre lykter som du ville brukt innendørs.

«Viderefør gjerne stilen du har innendørs til uterommet»

Sier Trude Hansen fra Creative Living.

Benytt deg gjerne av noen store vakre krukker med blomster, du kan enkelt forandre blomster etter årstider og det vil alltid se hyggelig å innbydende ut. Potter er vakkert og kan gjerne være i forskjellige størrelse, materiale og farge, her kan du selv skape en rød tråd gjennom din selvvalgte fargepalett.

Skap noen hyggelige kvelder med kubbelys i fine lykter mens du ser på solnedgangen. Du kan bruke palmer og andre store planter, eller kjøre på med de klassiske sommerblomstene for alt er nemlig lov i uterommet. Et lite brennhett tips er å bruke urter, de er lekre å se på og i tillegg kan du briljere litt ekstra i matlagingen. Planter som kan spises og brukes i mat er praktisk, samtidig som det er gøy å hente deilige smaker rett utenfor døren.

Tips til dekor for nedslitte uterom

  • Utetepper er i tiden igjen, hvilket er ekstra positivt for deg med litt slitt eller slitent gulv. Gå til innkjøp av et uteteppe med masse spennende farger og mønstre, du vil fort se effekten av dette. Utetepper er ikke nødvendigvis så kostbart og finnes i de fleste butikker som selger interiørartikler.
  • Ta frem malekosten og forny fargen på gulv og vegger. Dersom du har mye treverk ute, så trenger dette litt kjærlighet hver vår for å se best mulig ut. Effekten av å male/beise/olje vil syntes umiddelbart noe som vil gi deg en god belønning for jobben som er gjort.

Det handler om stil, du får kanskje ikke plass til alt du ønsker deg, men du kan få det uttrykket du ønsker selv om plassen kanskje er liten. Tenk godt igjennom hva det er du ønsker og trenger, rett og slett hva er behovet? Ta noen valg og forny uteplassen, gjør stuen større!!

Nyt både solfylte dager og lange kvelder på ditt favorittsted og skulle du trenger hjelp til å oppnå ønsket resultat, så er vi ikke langt unna! creativeliving.no

Photo by Scott Webb on Unsplash
Facebook
Pinterest
Twitter
LinkedIn
E-post

Se flere blogginnlegg fra Creative Living

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Skroll til toppen