Mørke farger gjør rommet mindre? - Creative Living

Mørke farger gjør rommet mindre?

Kontraster gjør så mye i et rom, bygger du opp elementene på riktig måte så vil resultatet bli utrolig spennende.

«Så stort rommet ble når det ble lyst» Dette utsagnet har vi alle hørt. Mange av oss tenker at hvis alt er hvitt og lyst rundt oss så blir boligen stor og luftig også. Men stemmer dette?

Ser vi oss et par tiår tilbake i tid, så er det slik de fleste tenkte rundt oppussing og veggfarger. Sannheten er som Dronning Margrethe av Danmark selv sa i et intervju i forbindelse med farger og fargevalg, «rommet var like stort etter at det ble malt i et hav av farger», hun hadde nemlig målt det opp både før og etter oppusingsprosessen.

Det at et rom blir større ved bruk av lyse farger er en myte vi kan ta knekken på i dag. Et luftig og lekkert rom speiler seg mye av hvordan vi maler, innreder, lyssetter og dekorerer. Det er en kunst å innrede riktig. Vi velger farger i henhold til hva slags helhetsinntrykk vi ønsker i et rom. Det er kanskje ikke alle rom som skal være lyse å luftige? Vi i Creative Living er svært glade for at flere av våre kunder har lyst til og våger å bruke farger i interiøret sitt, man kan oppnå helt spesielle og unike resultater ved å bruke spennende og tunge fargepaletter.

Photo by Diz play

Vi opplever at flere farger inntrer interiørene våre og med dette også de virkelig dype og mørke fargekombinasjonene. Ikke glem at det er kontrastene som gir rommet personlighet og karakter til slutt. Skulle man ønske et helt mørkt soverom så er det ikke nødvendigvis riktig å bruke sort. Svært ofte så trenger man en brekning i fargene for å få interiør og farger til å utgjøre en lekker helhet, dette kan være utfordrende for mange å komme fram til på egenhånd og det er da vi kommer inn i bildet….

Det kan være lurt å be om litt hjelp med å sette fargepaletten i en bolig slik at interiøret får ønsket helhet. Hvis man ønsker et lunt og intimt soverom så kan man eksempelvis male taket i samme farge som veggene? Med riktig belysning, valg av tekstiler og møbler, så kan resultatet bli virkelig lekkert og noe helt spesielt.

Dette bringer fram en nok en tradisjon som har slått sprekker, tak trenger nemlig ikke å være hvite, ikke listverk heller! Dersom man ser seg godt tilbake i tid så har tradisjonen vært lang for farger både i tak og på vegger, en kombinasjon som skaper en helt spesiell stemning i enkelte rom. Vi mener ikke at man nødvendigvis burde velge et takmaleri, men kanskje en farge?

Ved å tenke nytt innenfor farger på tak, gulv, vegger og ikke minst å tørre å bruke mørke og dype fargekombinasjoner med kule lysere kontraster, så kan vi skape helt nye muligheter. Det er så mye spennende man kan få til og før vi vet ordet av det så kan vi oppnå de mest elegante, stilfulle og klassiske løsninger. Kunne du tenkt deg å prøve?

Photo by Rhema Kallianpur

Vi i creative Living er her for å hjelpe. Synes du det er vanskelig å tre ut av komfortsonen, men har et ønske om å skille deg ut og leke deg litt, eller synes du det er vanskelig å oppnå riktig helhetsbilde og fargenyanse? Ta kontakt med oss for å se hva vi kan hjelpe deg med! Farger er gøy, vi elsker det og hjelper gjerne til med både forslag på løsninger, sammensetninger og veiledning. Vi er å treffe på post@creativeliving.no, eller 22535302.

Facebook
Pinterest
Twitter
LinkedIn
E-post

Se flere blogginnlegg fra Creative Living

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Skroll til toppen