Trenger du inspirasjon for å pynte til jul? - Creative Living

Trenger du inspirasjon for å pynte til jul?

God jul! Det er kanskje litt tidlig enda, men gjett om vi gleder oss.

Foto:Ebrehir, Unsplashed.jpg

Julen nærmer seg med stormskritt, det er bare å glede seg. Julen kommer så perfekt i en mørk og kald tid, plutselig har vi så mye å se frem til. Kanskje er det gaver vi gleder oss til, det å pynte til jul eller rett og slett de sosiale eventer? Ofte er det en kombinasjon av alt. Hva er egentlig julen for deg?

Uansett hva det er vi liker med julen så ønsker vi oss dekor, og pynteprosessen i seg selv kan være ganske spennende. Enkelte pynter ut i fra sine tradisjoner, mens andre er mer stilbevisst i utformingen. Tar vi en titt på trendbildet i dag så er det fullt mulig å få til en kombinasjon av begge. Julen er som interiørbilde generelt, vi heier frem egen stil og de personlige interiørene.

Foto:Chang Duong, Unsplashed.jpg

De siste årene har vi sett mange nye juletrender. Vi ser tendenser til at vi ønsker dekor som passer inn i interiøret vårt og ikke kun er basert på tradisjoner, arv og dorullnisser. Det bugner av forskjellige stilretninger i butikkene, interiørmagasiner og på nett. Uansett hvilken stil du ønsker, så er jul noe du skal kunne kose deg med. Det trenger ikke være så komplisert å lage en hyggelig og innbydende bolig til jul, gjør det vel?

Ei julestjerne hengende i et vindu og et overpynta juletre holder ikke lenger, vi ønsker oss mer! Vi kan velge og vrake i stil, men noe av det som gjennomlyser høytid og pynt er det å skape. Vær kreativ og tenk utenfor boksen. Er du usikker på hva som passer inn i din bolig, så har vi noen tips du kan ta med på din veg!

Creative Living tips for pynting til jul

  • Plasser gjerne dekor samlet i grupper, tenk tre eller fem elementer om gangen (oddetall). Da skaper du en «roligere» og mer ryddig helhet. Dette tipset er spesielt praktisk dersom du foretrekker sterke og kraftige farger i høytiden.
  • Ønsker du å benytte julepynt i sterke farger som rødt og grønt så gjenta gjerne fargene minst tre forskjellige steder i rommet, da får du følelsen av at fargen er etablert og du skaper en rød tråd gjennomgående i i interiøret ditt.
  • Ønsker du noe annet enn rødt til jul, så kjør på med hvitt og jordfarger. Et hot tips nå er å bruke brunt og berst i samspill med helt lyse toner. Gjør du dette riktig, kan du pynte med store mengder dekor og det oppleves likevel harmonisk og lekkert. Denne stilen passer godt til de som liker å ha det lyst og luftig og ikke er så glad i det alt for tunge interiøret.
  • Kom deg ut i naturen å ta med elementer du finner der hjem. Pynt med grener, mose, kastanjer og konger. Finn frem limpistolen og lag en lekker krans. Du kan surre mose rundt blomster og sette ned i klare vaser? Dekorer med kvister og kongler og putt noen julekuler inne i mellom. Dette blir lunt, naturlig og kan bli nydelig pynt midt på spisebordet dersom du ønsker det. Ta med barna da vel og skap en aktivitet som inkluderer hele familien.
  • For deg som ønsker julepynt som er basert på sort hvitt og gull.. Enkelte har lyst på sterke kontraster og det kan du enkelt få til. Du får lett tak i sorte julekuler og blander du dette med eksempelvis elementer i gull så kan det bli rålekkert til et mørkt interiør! Kontrastene gir interiøret «edge», benytt derfor lyse og mørke elementer.
Foto:Annie Spratt Unsplash.jpg

Det å jobbe med jul og dekorering for oss handler om det kreative, det er så kos. Vi elsker å kunne skape julestemning og dekorere på en stemningsfull måte. Julen er en hyggelig tid som skal være lystbetont og den skal nytes. Når du har et sterkt forhold til både jul, pynt og dekorering så sier det seg selv at denne høytiden ligger vårt hjerte nært. Det er ikke rart at vi elsker jobben vår som kan gjøre dette i November og Desember. Når andre ønsker å gire ned så er vårt ønske å få gire opp og hjelpe til med å skape julestemning for andre. Vi gleder oss masse til jul og er gjett om vi er klare for å skape tonnevis av julestemning!

Ønsker du å skape tid til sosiale sammenkomster eller rett og slett roe litt ned før høytiden? Eller trenger du hjelp med innredning og dekor til julebordet for å gjøre det ekstra hyggelig i år? Si ifra da vel, vi hjelper gjerne til

Foto: Annie Spratt, Unsplash.jpg
Facebook
Pinterest
Twitter
LinkedIn
E-post

Se flere blogginnlegg fra Creative Living

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Skroll til toppen