Juletre med tre ulike drakter - Creative Living

Juletre med tre ulike drakter

Foto: Unsplash

Tradisjonene rundt juletreet er varierte, i mange hjem pyntes ikke juletreet før lille julaften, mens andre starter allerede i slutten av november. Noen sverger til gamle tradisjoner og bruker julepynt som har gått i arv, mens andre har et nytt tema på treet hvert år. De fleste av oss har et forhold til hva et juletre skal være og har tradisjoner bundet opp til dette. Det er kanskje den dekoren vi forbinder mest med jul og skal være siste touch på pyntingen i jula. Det er mye å velge mellom, enten du foretrekker en lekkert uekte tre med integrerte julelys eller ekte vare, valgene rundt juledekor er uendelige!

I dag får vi tak i all slags pynt i utallige former og farger, juletrærne kan til og med være hvite med blinkende lys i alle regnbuens farger om du ønsker. Alt kan ordnes, lages eller kjøpes, men til syvende og sist så ønsker vi stil over dekoren vi skal ha hjemme. Nettopp derfor ønsker vi å presentere tre ulike stilretninger innenfor pynting av juletre og forklare hvordan du enkelt kan oppnå de!

Det første valget du må ta er selve treet, et tre er selvsagt ikke bare et tre. Ønsker du et juletre i plast eller er du mer av den typen som skal ha det ekte? Dersom du skal velge et tre i plast så burde du putte litt penger i det så du får et som ser fint ut og her er det mange muligheter. Stygge fake juletrær er det værste som er! Med tanke på at dette er et tre du kan ha i mange år fremover så sparer du fort inn pengene i forhold til å kjøpe et nytt juletre hvert år. Hva slags tre du velger burde bli tatt med i vurderingen av hva slags stil du ønsker å oppnå til slutt. Kanskje har du en tradisjon med å gå ut i skogen å hogge selv? Uansett så defineres mye stilmessig gjennom valget av tre.

Det norske juletreet

Ønsker du det klassiske norske juletreet så handler det om å ikke overdrive og la alle elementene komme til sin rett. Fargene burde være klassiske og treet burde være ekte, det skal lukte gran i stua og drysse på gulvet! Her vil vi bruke norske flagg, store fine lys og selvsagt en lysende stjerne i toppen. Kulene behøver ikke være for stilrene, det er gjerne en blanding av kuler etter besteforeldre og noen du har kjøpt selv. Kulene burde være fine, men ikke for mange og du kan godt inkludere stråformete julebukker og store julenisser stående på gulvet ved siden av. Dette er også treet der du kan putte på litt hjemmelaget pynt, som kremmerhus, hjerter laget av ullstoff, selvdesignede pepperkaker og annet godteri . Dette er en stil som er tradisjonsrik, varm og jordnær og ikke minst som spiller på nostalgien til de fleste.

Foto: Unsplash

Det Amerikanske juletreet

Det amerikanske juletreet er noe vi ser mer og mer av, både på sosiale medier, tv og i de norske hjem. Dette er rett og slett overdådig og her kan du virkelig kjøre på med et kunstig juletre, men det må se perfekt ut! På et slikt tre er det nydelig med små lys over hele treet som går i et med grenene på treet. Det skal gi en varm glød over hele stuen. Når du skal pynte et tre som dette, så starter du innerst ved stammen med enkle kuler, gjerne i gull eller sølv og rødt eller hvitt. Det kan være lurt å holde seg innenfor tre hovedfarger på treet for å ikke skape kaos når det blir så omfattende som dette. Du må bygge deg utover på treet og plasserer de fineste julekulene ytterst på grenene. Her snakker vi store, lekre julekuler som gjør mye ut av seg og de må ta igjen fargene som du har brukt på kulene ellers. Om du vil ha det litt gøy så kan lett noen av kulene byttes ut med eksempelvis store sløyfer laget av feks silkebånd. Her får du muligheten til å ta den helt ut, men bruk ikke mer enn tre farger. For mange farger på et slikt tre kan gi et rotete inntrykk.

Foto: Unsplash

Det moderne juletreet

Et moderne juletre er og viktig å ha som et alternativ. Dette er et tre for den stilbevisste og passer midt i blinken for de som vil ha et moderne uttrykk, men likevel dekorere med julepynt. Her må mange valg tas på forhånd. Hold deg innenfor to til tre farger på dekoren og helst ikke i forskjellige nyanser, hold alt likt. Nå om dagen er det moderne med enkel pynt, gjerne laget av naturmaterialer. Her kan mye lages selv med bla kongler og nøtter. Ønsker noen klassiske julekuler så er det lurt å bruke jordfarger og kulene kan gjerne være ensfarget. Det skal være enkelt, men vakkert nesten litt sart. Med et tre som dette så trenger du ikke ha et tett tre fylt med kvister, det kan være litt enklere og gjerne usymmetrisk. Her kan du godt bruke både små og store lys, valget er opp til deg, det som er viktig er å gjennomføre stilen og ikke la seg friste til å bruke kuler som egentlig ikke passer inn og bryter opp stilen.

Unikt og personlig juledekor

Foto: Unsplash

Om du nå er lei av alt snakket om juletrær så hvorfor ikke gå ut å plukke noen store kvister og bygge opp din egen versjon uten granbar? Sett kvistene i en krukke eller sett de i et hjørne og fest de til veggen. La de gli og henge utover rommet og mot taket. Pynt med fugler og noen få fine kuler, kanskje noen julelys? Da får du noe unikt med en liten personlig skog fremfor et tre!

Med dette ønsker vi dere alle en riktig god jul og en nydelig førjulstid!

Facebook
Pinterest
Twitter
LinkedIn
E-post

Se flere blogginnlegg fra Creative Living

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Skroll til toppen