Rikkes tips til innredning på fjellhytta! - Creative Living

Rikkes tips til innredning på fjellhytta!

Hyttesesongen er her for fullt, høsten har gjort sitt fulle inntog og vi nordmenn står i kø for å komme oss til fjells. Mange av oss lengter etter friheten, naturen og den deilige friske luften. For hva er vel bedre enn å kunne bevege seg i det fri og la hverdagen ligge igjen hjemme?

Foto: Trevor-mcklnnon, Unsplash

En hytte er ikke bare en hytte slik det var på 50-tallet. Hytta benyttes i dag gjerne som et slags hjem nummer to. De fleste av oss ønsker å kunne slappe av og ha det komfortabelt, uten at fjellhytta trenger å være et massivt slott til en svimlende pengesum. Spørsmålet mange stiller seg er likevel; hvordan går vi frem for å innrede på fjellhytta?

Vi tok en prat med vår dyktige interiørdesigner, Rikke Holen om dette. Rikke har jobbet som interiørdesigner for oss en stund nå og har lang erfaring med rådville kunder.

Det er mange elementer som må på plass for å få til en gjennomført stil på hytta, forteller Rikke. Til syvende og sist så handler det om å finne din stil som du kan trives med og gå til innkjøp av innredning som er funksjonell for deg og din familie.

Når vi tenker interiør på en fjellhytte så ønsker vi ofte noe som er litt mørkere, lunt og behagelig. Interiøret skal være innbydende å se på, men fortsatt funksjonelt og tåle å bli brukt. Dette kan for mange være utfordrende å få til, men vi må ikke glemme at disse kvalitetene gjerne ligger i detaljene også. Klarer vi å få til en gjennomført palett med gunstig materialvalg, så vil opplevelsen av interiøret fremstå som en helhet med en rød tråd. Under følger noen tips fra vår flinke interiørdesigner.

Rikke på tur i fjellet!

Rikkes hotte hytte-tips

 • Bestem deg for hvordan du vil at treverket på veggen skal fremstå, ønsker du beiset eller oljet, malt eller rustikt panel? Denne avgjørelsen vil ha mye å si for helheten til slutt.
 • Finn ut om du ønsker lyse lette tekstiler som lin og bomull, eller er det mer ull og et grovere utrykk du ønsker? Begge alternativene er fine naturmaterialer som passer fint på fjellet og ofte det kan være fint å blande de ulike også.
 • Unngå tekstiler som silke på fjellhytta, det henger ikke helt sammen med naturen rundt og virker fort jålete i sine omgivelser.
 • Tenk godt over mønstrene du bruker på de ulike tekstilene. For å oppnå en gjennomført stil på hytta, kan det være lurt å tenke striper og ruter fremfor brokademønster.
 • Ønsker du fliser på et bad eller i et inngangsparti, tenk gjerne naturstein fremfor glasserte fliser, det bringer interiøret nærmere naturen og skaper harmoni. Gjennomfargede fliser varer lengre og riper og hakk vil ikke syntes så lett, tilrettelegg for at gangen gjerne blir sølete og at vann kan legge seg.
 • Kanskje mer et must enn et tips, men hvem ønsker seg ikke en ovn eller peis på hytta? Dette blir et naturlig samlingsted som setter en fantastisk stemning i hele hytta samtidig som det er en god varmekilde. Kan originalpeisen kles inn med noen spennende materialer? Microsement kan være en stilig løsning i mange tilfeller.
 • Ta gjerne utgangspunkt i de ulike fargetonene som finnes i naturen og integrer de i interiøret. Benytt duse dempede farger, gjerne litt «skitne». Eksempler på lekre farger til fjellhytta kan være, brunt, grå ull, grønt, oransje, rust, dyp gul, rødt og andre lekre jordfarger.
 • Alt trenger ikke å se helt strøkent ut, møbler kan gjerne lages selv og blandes med nye elementer. Det er mye sjarm i det som ikke er perfekt.
 • Sist men ikke minst, bruk saueskinn, lykter og har du plass så gå gjerne til innkjøp av en bålpanne som du setter på tunet. Bålpannen er med på å skape den rolige og hyggelige hytte følelsen.


Foto: Saso-tusar, Unsplash

Hva er fjellhytte for meg?
Til slutt så må vi å få vite litt mer om hva Rikke Holen ønsker av en hytte, og hvordan hun selv gjerne ville hatt det. Det er alltid fint med noen gode «knagger» å forholde seg til når man skal starte med innredning og ta de grunnleggende valgene. Vi har alle forskjellige hyttedrømmer – og her er Rikke sine stikkord på dette:

 • Bruk av gamle møbler, kanskje en gammel stol jeg har arvet, produkter som er rustikke, grove og røffe. Jeg vil henge opp gamle treski på veggen og bruke dette som dekor
 • Hytta skal tåle hardt vær da det er så skiftende vær i Norge, spesielt om vinteren
 • Jeg elsker kopper og servise, gjerne i forskjellige farger og design
 • Jeg vil ha vedovn, trenger ikke elektrisitet og innlagt vann. Det er noe sjarmerende med det rustikke og primitive. Jeg henter gjerne vann i bekken og vasker meg i snøen
 • Gevir, gamle utstoppede dyr, reinsdyr, elg, storfugl, jakt og fiske, bare det å være i naturen, digger det!
 • Jeg ønsker en atmosfære som tilfører ro, stillhet, muligheten for å koble av, en kontrast til det urbane bylivet. Kanskje til og med følelsen av at det er litt øde
 • Hytta skal være mitt andre hjem, kanskje feirer jeg jul på hytta sammen med familien. Det hadde vært kjempefint

Det er mange steder man kan finne detaljene til en hytte, men ta gjerne en inspirasjonsrunde på de mer ekslusive butikkene og gjennomfør stilen i butikker som ikke er like kostbare.

Og til slutt ønsker vi å takke Rikke for inspirasjon og vi kan ikke annet enn si at vi gleder oss til en høst og vinter på hytta nå!

Foto: Taylor-Simpson, Unsplash
Facebook
Pinterest
Twitter
LinkedIn
E-post

Se flere blogginnlegg fra Creative Living

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Skroll til toppen